top of page

"Той, хтo хоче, той шукає можливості, хто не хоче, той шукає причини"

Сократ

Інструкції для навчання з елементами дистанційної освіти

Шановні студенти!

На виконання листа від Міністерства освіти і науки, щодо можливостей використання сервісів для дистанційного навчання ВСП «Старобільський фаховий коледж СНУ ім.В.Даля» з січня 2021 року перейшов на використання пакета хмарних сервісів Google for Education (інші назви Google Workspace, G Suite).

Для викладачів і студентів створено корпоративні акаунти у Google for Education на домені stbcol.ukr.education.

 

Корпоративний акаунт надає значно більше переваг під час використання хмарних сервісів, а саме:

  • Google Drive – необмежене хмарне файлове сховище для зберігання та одночасного доступу до файлів.

  • Google Docs, Sheets, Slides, Forms - для створення та редагування файлів в хмарному сховищі під час співпраці з іншими користувачами в режимі реального часу.

  • Gmail - для листування.

  • Google Calendar - для розкладу.

  • Google-класи - для дистанційного навчання.

  • Google Meet – для проведення відео-конференцій (у  Google-класах корпоративного домену посилання на відеоконференцію знаходиться  ліворуч на стрічці).

  • Google Чат – для онлайн спілкування.

 

Студентам першого курсу створюються корпоративні акаунти до початку навчання. Куратори груп надсилають студентам особисті логіни і одноразові паролі для входу в систему Google for Education.

Студентам необхідно зайти в свій корпоративний акаунт, створити надійний пароль (в разі втрати можливо поновити його, але бажано його десь зберегти). Якщо виникають проблеми - можна через куратора зв'язатися з адміністратором домену.

Навчання відбувається за допомогою Google-класів, в синхронному (відеоконференції через Google Meet за посиланням на стрічці Гугл-класу, дату і початок відеоуроку викладачі вкажуть заздалегідь на стрічці класу, або у назві завдання)  і асинхронному режимах (за можливості).

Викладачі будуть вказувати дату здачі завдання - це фактична дата цього заняття у розкладі занять, здавати завдання можна пізніше (не обов'язково в цю дату, але не пізніше тижня після вказаної дати). Якщо викладач у Гугл-класі встановив строк здачі завдання - це завдання буде видно у вашому Гугл-календарі (Google Calendar вашого корпоративного акаунту). Якщо ви здаєте завдання не у вказану дату - з'явиться повідомлення, що ви здали завдання із запізненням - ОЦІНКА за це НЕ БУДЕ ЗНИЖЕНА!

За змінами в розкладі занять слідкуйте на Головній сторінці цього сайту, також розклад занять буде видно в вашому Гугл-календарі (якщо викладачі вкажуть строк здачі завдання).

Викладачі самі приєднають Вас до необхідних  Google-класів, Вам потрібно тільки :

  • переглянути свою корпоративну електронну пошту (алгоритм той же самий, як з особистого акаунту Google),  відкрити листи з запрошеннями від викладачів до навчання в Google-класах, прийняти запрошення.

  • Або: відкрити додаток Клас (Classroom) - угорі праворуч кнопка у вигляді дев'яти крапок "Додатки Google"- і приєднатися до Гугл-класів натиснувши відповідну кнопку.

 

На смартфони необхідно додатково скачати додаток "Google Classroom". В смартфоні у додатку Клас будуть всі доступні Вам курси для навчання.

Примітка:  логін - це Ваша корпоративна адреса (наприклад fomenko.s@stbcol.ukr.education),

новий пароль повинен складатися мінімум з 8-ми символів (цифри+знаки/лат.літери)

Коли Ви працюєте одночасно з декількох акаунтів в одному браузері (наприклад, Google Chrome), є ризик, що іноді система буде повертати Вас до акаунту за замовчуванням (так часто відбувається саме в Гугл-класах). Звісно, виникає плутанина з даними.

Щоб цьому запобігти, потрібно створити окремий профіль браузеру для корпоративного акаунту.

Як це зробити – дивіться у відео:

Ознайомтесь ще з відео:

Як приєднатися до Гугл-класу, 

відправити роботу на перевірку.

Як побачити свої оцінки у власному профілі.

Андроід-додаток Google Classroom можна встановити на смартфон безкоштовно з Google Play:

класрум.jpg

iOS-додаток Google Classroom можна встановити на смартфон безкоштовно з App Store:

класрум.jpg
герб2023.png

Відокремлений структурний підрозділ

"Старобільський фаховий коледж Східноукраїнського

національного університету імені Володимира Даля"

bottom of page