top of page

Агробізнес України її майбутнє

Сучасне кредо педагогічних працівників - це постійне навчання та розвиток власних знань та компетенцій. Один з провідних напрямків розширення спектру своєї професії та поглиблення навичок у викладанні є обмін досвідом. 18 лютого 2022 року викладачка агроекономічних дисциплін ВСП «Старобільський фаховий коледж ЛНАУ» Драган Ю.Л. взяла участь у тренінгу: «Школа фермера ФАО: лікувальні та медоносні трави у степовій зоні України; жіноче лідерство». Спікерами заходу були провідні спеціалісти інституту Агроекології та природного менеджменту Національної академії наук та експерт з пермакультури і консультант з питань органічного землеробства.

Розглядалися такі питання:

1. Роль жінок у політиці, громадському житті, агрономії та популяризації екологічних підходів у формуванні екосистем. Перешкоди та переваги від жіночого лідерства.

2. Особливості технології вирощування лікувальних та медоносних рослин в умовах півдня.

3. Вітчизняний сортовий потенціал ефіроолійних та лікарських культур. Вимоги до насіннєвого та садивного матеріалу

4. Основні вимоги до якості лікарської рослинної сировини та етапи її формування

5. Розміщення культур на необроблюваних та порушених землях: розподіл (поширення) корисних рослин та контроль поширення карантинних культур.

6. Біологічний захист і фітоконтроль лікувальних трав.

Доповіді були досить змістовні та цікаві, адже агробізнес України тільки розвиваються та потребує поглиблення знань на перспективу.


Юлія ДРАГАН – викладач агроекономічних дисциплін


47 переглядів
герб2023.png

Відокремлений структурний підрозділ

"Старобільський фаховий коледж Східноукраїнського

національного університету імені Володимира Даля"

bottom of page