top of page

Енергетичні напої: користь чи шкода?

Оновлено: 26 жовт. 2021 р.

У ВСП «Старобільський фаховий коледж ЛНАУ» відбулася виховна година на тему: «Енергетичні напої:користь чи шкода?»

Викладачі - Проказа Є.М та Ткаченко Ю.А провели інформативну тематичну годину для студентів гуртожитку №1. Здобувачі освіти під керівництвом викладачів дослідили питання раціональності вживання «сумнівних» напоїв, провели дискусію та пройшли опитування «Місце енергетичних напоїв в твоєму житті». За результатами анкетування дійшли до висновку , що 83% студентів періодично вживають енергетичні напої, 17% ніколи не вживали енергетиків.

Енергетичні напої вже досить відомі у світі, хоча їх інгредієнти вже давно використовуються людством для стимуляції нервової системи. Виробники стверджують, що їх продукція несе тільки користь і продовжують випускати все нові і нові типи цих напоїв. Але чи насправді це так?

Енергетики офіційно заборонені в Франції, Данії та Норвегії. У цих країнах їх можна знайти тільки в аптеках, тому що вони вважаються ліками і дози їх прийому дуже суворі.

Заява, що енергетичний напій забезпечує організм енергією є досить голослівною та пустою. Вміст напою тільки допомагає відкрити шлях до внутрішніх резервів організму, тобто виконує роль ключа. Іншими словами, сам напій ніякої енергії не містить, а тільки допомагає використати нашу власну.

Таким чином ми використовуємо власні ресурси, беремо у себе енергію в борг. Але рано чи пізно цей борг потрібно буде віддати з відсотками у вигляді втомленості, безсоння, дратівливості та депресії.


Євгенія ПРОКАЗА та Юлія ТКАЧЕНКО - викладачі природничих дисциплін




86 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
герб2023.png

Відокремлений структурний підрозділ

"Старобільський фаховий коледж Східноукраїнського

національного університету імені Володимира Даля"

bottom of page