top of page

Збережи пам’ять – передай правду

У ВСП «Старобільський фаховий коледж ЛНАУ» 29 березня 2021 року у читальній залі бібліотеки відбувся урок пам'яті «Збережи пам'ять – передай правду» (до міжнародного дня визволення в'язнів фашистських концтаборів).

11 квітня – пам'ятна дата, що відзначається щорічно за ініціативи ООН. Саме цього дня 1945 року в'язні концтабору Бухевальд, довідавшись про наближення американських військ, підняли повстання. Вони захопили в полон близько 800 есесівців та солдат охорони. У таборі знаходилось кілька тисяч ув'язнених з 18 країн Європи.

Фашизм, немов страшна епідемія, пройшов усім світом, змітаючи за собою мільйони ні в чому невинних людей. Ця трагедія і зараз живе в пам'яті людей, яким вдалося пережити ті страшні роки геноциду. На жаль, усе менше стає свідків, які вижили після фашистських таборів, але сторінки минулого не треба ніколи забувати. Головне, щоб ніколи не повторився цей злочин проти людства.

Захід підготували студенти третього курсу спеціальності 211 Ветеринарна медицина Лопатка Ірина, Черняєв Сергій та бібліотекар Яришева Л.Б.



33 перегляди

Останні пости

Дивитися всі
герб2023.png

Відокремлений структурний підрозділ

"Старобільський фаховий коледж Східноукраїнського

національного університету імені Володимира Даля"

bottom of page