top of page

Набуття студентами фахових навичок за кордоном

Чимало наших студентів, рятуючись від російсько-української війни, опинилися в європейських країнах. Серед них – Олексій Шаповалов, студент групи В-31 ВСП «Старобільський фаховий коледж СНУ ім. В.Даля». Протягом навчання в коледжі він активно брав участь у Всеукраїнських олімпіадах, фахових конкурсах. Після 24 лютого все змінилося, і Олексій, як і багато інших студентів, опинився поза Україною, а саме в Бельгії.



Любов до ветеринарної медицини не залишає його попри всі реалії сьогодення. Нині він набуває навичок майбутньої професії в ветеринарній клініці Berwaer Misse, удосконалює свої знання та демонструє ті, що здобув в стінах нашого коледжу. В бесідах із куратором групи ділиться своїми думками стосовно роботи за спеціальністю "Ветеринарна медицина". Ось декілька з них:

- Робота з тваринами різних видів дає найбільш повну картину професійної діяльності. Звичайно проблематично працювати, коли недосконало знаєш мову, але необхідно наполегливо вчитися, щоб, коли ми повернемося, бути кращою версією себе. Крім того така робота допомагає усвідомити правильність обраного шляху.



- Необхідно виконувати свою роботу, застосовувати знання, вчитися діяти «тут і зараз». Прийняття рішень в реальних умовах дозволяє максимально розкрити свої таланти і вміння.

- Протягом практики я вчусь взаємодіяти з колективом і керівництвом. Основи субординації і професійного спілкування ніхто не відміняв, це є показником нашої культури в цілому.

- Після проходження практики я планую повернутися в Україну, щоб відроджувати зруйновану «руським миром» Батьківщину!


Як висновок можна сказати те, що де б ми не були, необхідно використовувати всі можливості для свого вдосконалення, робити те, що раніше вважали неможливим, бути рішучими та відважними!


ПРОКАЗА Євгенія

172 перегляди
герб2023.png

Відокремлений структурний підрозділ

"Старобільський фаховий коледж Східноукраїнського

національного університету імені Володимира Даля"

bottom of page