top of page

Обласне методичне об’єднання викладачів української філології, зарубіжної літератури

Інформатизація освіти спрямовується на формування та розвиток інтелектуального потенціалу нації, удосконалення форм і змісту навчального процессу, впровадження інноваційних технологій, що надає можливість вирішувати проблеми освіти на вищому рівні з урахуванням світових вимог.

Виникнення та розвиток інформаційного суспільства вимагає широкого застосування інформаційно-комунікаційних технологій в освіті.

Так, 30.11.2021р. відбулось онлайн-засідання ОМО викладачів української філології на базі ВСП «Старобільський фаховий коледж ЛНАУ», у заході взяли участь 18 навчальних заходів.

Тема засідання: «Застосування ІКТ в освітньому процесі».

Мета: обмін досвідом із застосування ІКТ в освітньому процесі; пошук найефективніших форм і методів, що дозволяють інтенсифікувати освітній процес.

З привітальним словом звернулась до викладачів голова ОМО філологів Луганської області Сергієнко Лариса Василівна та методист Ради директорів закладів фахової перед вищої освіти Дворнік Ірина Леонідівна.

На засіданні були розглянуті питання використання проєктних технологій у навчанні української мови і літератури. У цій доповіді Войтенко Н.В. «Старобільський фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» акцентувала увагу на власному досвіді впровадження проєктних технологій у навчання.

Питання сучасних технологій дистанційного навчання української мови і літератури висвітлила Клименко Н.В., ВСП «Фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка». Онлайн-зустріч організували викладачі нашого коледжу Холодницька Ю.С. та Чумак Л.В., які виступили з доповіддю на тему: «Буктрейлер як сучасний інструмент викладача літератури», репрезентували віртуальну подорож – знайомство з базою нашого навчального закладу та привітали гостей українською піснею у виконанні Кліменко В.І. та Бугрової Т.Ю.

На онлайн – засіданні було обговорено перспективи дистанційного навчання, впровадження інноваційних технологій та формування комунікативних компетентностей студентів.

Онлайн-засідання ОМО викладачів української філології завершилось виступом Сергієнко Л.В., яка побажала викладачам творчої наснаги, натхнення та креативності в організації навчання.


Людмила ЧУМАК - викладач загальноосвітніх дисциплін



63 перегляди
герб2023.png

Відокремлений структурний підрозділ

"Старобільський фаховий коледж Східноукраїнського

національного університету імені Володимира Даля"

bottom of page