top of page

Тренінг для мешканців гуртожитку «Гендерна рівність»

Оновлено: 25 жовт. 2021 р.

У ВСП «Старобільський фаховий коледж ЛНАУ» 20 жовтня 2021 року був проведений серед студентів чоловічого та жіночого гуртожитків тренінг на тему «Гендерна рівність». Метою заходу було формування поняття такої важливої соціальної категорії як «гендер» та виховання засад рівності та поваги до прав і свобод кожної статі.

Під час тренінгу студенти дискутували щодо означення поняття «стать» і «ґендер», виокремлювали їхні відмінності, аналізували, чи змінюються ґендерні ролі і, якщо так, то, які зміни відбулися в ґендерних ролях в Україні за останнє століття. А також зазирнули в майбутнє і описали якими ж будуть чоловіки та жінки через 100 років. Обговорили питання, чому вважається, що поняття «ґендер» є ключовим на шляху будь-якої країни до демократії і щасливого, заможного життя та що таке гендерні стереотипи і упередження, їх формування і подолання.

Головним моментом зустрічі стали практичні тренінгові вправи, модельовані ситуації, творчі завдання спрямовані на формування навичок ґендерної поведінки та культури ґендерних відносин серед сучасної молоді.

Тренінгові вправи спонукали студентів проявляти креативність, уяву, толерантність.

Учасники отримали не лише вагомі і корисні знання та поради, а й позитивні емоції.


Практичний психолог Анна ТКАЧЕНКО




61 перегляд

Останні пости

Дивитися всі
герб2023.png

Відокремлений структурний підрозділ

"Старобільський фаховий коледж Східноукраїнського

національного університету імені Володимира Даля"

bottom of page